De Leidse Tuinen

Het hoveniersbedrijf uit Leiden voor tuinadvies, aanleg & onderhoud.Tuinaanleg

Het hebben van een tuin is een groot goed; het is niet alleen een plek om van de rust te genieten, vrienden te ontvangen, en ook het zien hoe een tuin verandert met de seizoenen is een deel van het plezier. Maar er zijn een aantal belangrijke factoren die bepalen of de aanleg en de instandhouding van uw tuin een succes wordt. Ten eerste is er het ontwerp. Houdt u als echte plantenliefhebber van een weelderige tuin of gaat de voorkeur uit naar het lijnenspel van heel strakke moderne tuin? Vaak hebt u zelf wel een idee van wat u aanspreekt en wat niet. Maar past het ook wel goed bij uw huis en is er tijd beschikbaar voor het onderhoud?

Ten tweede, als u een tuin wilt, bedenk dan hoeveel tijd u eraan kunt besteden en of u voldoende budget hebt om de tuin periodiek door een hovenier te laten onderhouden. Om het beste uit uw  tuin te halen kunt u er bij de aanleg rekening mee houden dat de beplanting elke dag van het jaar iets moois oplevert en ook hoe op klein onderhoud te besparen is. Zo helpen bodembedekkende tuinplanten voorkomen dat onkruidzaadjes ontkiemen en gaan groeien.
Ik denk graag mee bij de aanleg van de tuin binnen het besteedbare budget.  Ook van een kleine tuin en een gering budget is wel iets bijzonders te maken. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is, neem dan vrijblijvend contact met mij op. Voor een goed beplantingsontwerp kan ik u een kwekerij adviseren. Voor het onderhoud kunt u uiteraard bij mij terecht.