Het hoveniersbedrijf uit Leiden voor tuinadvies, aanleg & onderhoud.

Tuinaanleg

Het hebben van een tuin is een groot goed; het is niet alleen een plek om van de rust te genieten, vrienden te ontvangen maar ook het zien hoe een tuin verandert met de seizoenen is een deel van het plezier. Er zijn een aantal belangrijke factoren die bepalen of de aanleg en de instandhouding van uw tuin een succes wordt.

Ten eerste is er het ontwerp. Houdt u als echte plantenliefhebber van een weelderige tuin of gaat de voorkeur uit naar het lijnenspel van een heel strakke moderne tuin? Vaak hebt u zelf wel een idee van wat u aanspreekt en wat niet.

Ten tweede, als u een tuin wilt, bedenk dan hoeveel tijd u eraan kunt besteden. U kunt u er bij de aanleg rekening mee houden dat de beplanting elke dag van het jaar iets moois oplevert en ook hoe op klein onderhoud te besparen is. Zo helpen bodembedekkende tuinplanten voorkomen dat onkruidzaadjes ontkiemen en gaan groeien.

Ik denk graag mee bij de aanleg van de tuin binnen het besteedbare budget. Ook van een kleine tuin en een gering budget is iets bijzonders te maken. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is, neem dan vrijblijvend contact met mij op.